Geplaatst door Davey Minkhorst op 6 augustus 2018 13:39:16 CEST
Davey Minkhorst
Volg mij op:

5 manieren om inzicht te krijgen in je bedrijf

Je wilt natuurlijk te allen tijde inzicht hebben in je bedrijf. Maar ja, hoe krijg je dat? Zeker als je bedrijf in een korte periode enorm gegroeid is, is het soms lastig om precies te weten waar je op een bepaald moment aan toe bent. Om je op weg te helpen bij het verkrijgen van inzicht, geven we je hier vijf manieren aan die ervoor kunnen zorgen dat je inzicht in je bedrijf (en vooral het succes daarvan) krijgt.


1. Gebruik een CRM

In de eerste plaats is het belangrijk om een CRM te gebruiken. CRM staat voor Customer Relationship Management en met behulp van CRM-software kun je je klantenbestand centraal opslaan en gebruiken. De kracht van een CRM-systeem zit hem in het inzichtelijk maken van de analytische processen. Je krijgt meer kennis van je klantenbestand en het gedrag van je klanten en kan daardoor sneller schakelen. En dat zorgt uiteindelijk weer voor een beter resultaat. Met een goed werkend CRM worden alle taken die salesmedewerkers vaak minder leuk vinden geautomatiseerd. Meer verkopen sluiten dus door zelf minder data te hoeven ingeven.

CRMOverview-4

2. Gebruik tijdbesparende salestools

Door het inzetten van de juiste online salestools, neem je jezelf een hoop werk uit handen. Je ontvangt bijvoorbeeld een notificatie als een lead je e-mail opent en je kan automatisch elke interactie tracken. Plan vooruit en zet follow-up e-mails en reminders klaar die automatisch op het juiste tijdstip worden bezorgd. Bovendien zie je gemakkelijk welke deals je gewonnen en verloren hebt en welke nog in behandeling zijn.

Sales-Sequences-3

 

3. Inbound marketing

Een groot gedeelte van de (online) klantreis gebeurt al voor het eerste contactmoment. Door gebruik te maken van inbound marketing, kun je ervoor zorgen dat je klanten je weten te vinden op het moment dat ze je nodig hebben. Het is een geïntegreerde aanpak van verschillende marketingkanalen met maar één doel: relevante content bieden op het moment dat potentiële klanten dat nodig hebben. Zo worden bezoekers geconverteerd tot leads.

content-strategy-tool-1

4. Dashboard: sturen op groei en KPI’s

 
Met behulp van een dashboard is op elk moment van de dag voor je inzichtelijk hoe het gaat binnen je bedrijf. Je past eenvoudig de periode aan in het dashboard waarover je de resultaten wilt zien.

sales dashboard

Ook geef je aan wie er allemaal toegang tot hebben en heb je de mogelijkheid om zelf eigen rapporten samen te stellen. Productiviteit, verkoopprestaties, gesloten deals en meer: het is allemaal inzichtelijk te maken binnen een dashboard.

5. Customer service systeem

Het is belangrijk om te weten wat er speelt onder je klanten, dat je die klanten weet te behouden en dat je samen door kan groeien. Door het gebruik van de juiste software maak je van je klanten echte promotors en zorgt de service die je biedt voor groei. Je kunt al je klanten gemakkelijk beheren en met ze in verbinding komen. Zo help je je klanten succesvol te zijn. Je klanten zijn blijer, je kunt ze beter behouden en je eigen business groeit daardoor ook sneller.

Service hub - Customer service system

Al deze manieren zijn gebundeld in één softwarepakket. Wil je meer weten over hoe je met behulp van deze software meer inzicht krijgt in je bedrijf? Plan dan gelijk een online demo in om de mogelijkheden te bespreken.

--> Plan een vrijblijvende (online) demo <--

 

Topics: Inzicht voor je bedrijf

Klaar voor de next level?

Wil Je Koffie is specialist in B2B-leadgeneratie. Met drie vestigingen (Amsterdam, Hengelo, Groningen), een netwerk van meer dan 40 specialisten. Wil Je Koffie bedenkt creatieve campagnes die in combinatie met de genoemde lange termijn contactstrategie meer conversie opleveren.

Recente berichten