Geplaatst door Davey Minkhorst op 6 augustus 2018 13:50:31 CEST
Davey Minkhorst
Volg mij op:

5 symptomen die aangeven
dat je bedrijf inzicht mist

Inzicht is enorm belangrijk bij het runnen van een bedrijf. Maar waar het ene bedrijf precies weet hoe het er voor staat, is het andere bedrijf compleet de weg kwijt. Er zijn verschillende symptomen die aan kunnen geven dat jouw bedrijf op bepaalde punten inzicht mist. De vijf belangrijkste hebben wij hier voor je verzameld.


1. Je weet niet hoe je marketingresultaten koppelt aan bedrijfsresultaten en doelstellingen

Tegenwoordig wordt de moderne verkoperswereld gedreven door data. Maar een overload voelt soms nogal overweldigend aan en kan de productiviteit daardoor juist verminderen. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over een systeem waarmee je makkelijker informatie uit je data kan halen.  Een systeem waarbij je KPI’s (kritieke prestatie-indicatoren) instelt, zodat je het succes van je bedrijf, merk of product kan meten, analyseren en evalueren.

2. Je weet niet goed waar je op kunt en moet meten

Sommige bedrijven weten gewoon niet goed wat ze moeten meten. Er is natuurlijk ook veel wat je kan meten bij een marketingcampagne. Want wat is de ROI van je campagne? En welke onderdelen werkten wel goed en welke juist niet? Zorg ervoor dat je dit soort zaken eerst op orde hebt. Een goede basis zorgt namelijk voor veel meer inzicht achteraf. 

3. Je hebt geen inzicht in wat je salesteam oplevert en wat ze doen

In traditionele situaties was het vaak zo dat je als bedrijf een aantal buitendienstmedewerkers had die voor je op zoek gingen naar nieuwe klanten. Stel je voor dat je die medewerkers nooit ter verantwoording roept. En je geen enkel inzicht hebt in hoeveel potentiële klanten ze in een jaar bezocht hebben en hoe hoog het percentage nieuwe klanten in dat jaar was. Welke medewerker was dan het meest effectief? Dit probleem zie je ook vaak terug bij online sales medewerkers. Dat je als eigenaar ervan uitgaat dat ze hun werk wel goed doen. Zolang je je omzet maar ziet stijgen toch? Maar het zou toch veel mooier zijn als je je omzet flink zou kunnen verhogen als je beter inzicht had in de prestaties van je salesteam?

4. Je kent je bedrijfsresultaat maar weet niet in welke fase van je salestraject het misgaat

Maar wat nu als je alles goed op orde hebt, maar je resultaten en successen toch nog enigszins achter blijven lopen bij de verwachtingen? Dan is het handig als je kunt nagaan waar in het salestraject dingen fout gaan. Is dat op één plek of gaan er meerdere zaken niet helemaal zoals je zou willen?

5. Je hebt geen dynamisch dashboard om KPI’s te meten en daarop te sturen

En ook al wil je maar wat graag KPI’s meten en erop kunnen sturen: je moet dan wel de beschikking hebben over de juiste hulpmiddelen om daar mee te werken. Zoals een dynamisch dashboard waarop het allemaal zichtbaar (en instelbaar) is.

Gelukkig kun je bij ons terecht voor alles wat je nodig hebt om meer inzicht te krijgen in je online successen. We maken daarbij gebruik van HubSpot of Act-on. Meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? 

--> Lees hier 5 manieren om inzicht te krijgen <--

Of

--> Plan een vrijblijvende (online) demo <-- 

Topics: Inzicht voor je bedrijf

Klaar voor de next level?

Wil Je Koffie is specialist in B2B-leadgeneratie. Met drie vestigingen (Amsterdam, Hengelo, Groningen), een netwerk van meer dan 40 specialisten. Wil Je Koffie bedenkt creatieve campagnes die in combinatie met de genoemde lange termijn contactstrategie meer conversie opleveren.

Recente berichten