Geplaatst door Davey Minkhorst op 29 november 2018 13:42:35 CET
Davey Minkhorst
Volg mij op:

Reach for the stars:
5 manieren om marktleider te worden

Tien procent meer omzet, de klanttevredenheid opkrikken naar een 9, kosten terugdringen of efficiënter werken - tegen het einde van het jaar begint iedereen doelen te stellen, zo ook bedrijven. Wie echt voor het hoogst haalbare wil gaan, is marktleider worden een gedurfd doel, maar zeker niet onmogelijk. Er zijn meerdere wegen die leiden naar Rome, en ook een stuk of vijf wegen richting marktleiderschap. Wil Je Koffie helpt je op weg!

1. Thought leadership: opereren in een niche

Voordat je je bedenkt dat je marktleider wilt worden, denk dan ook even na over hoe groot die markt is. Het klinkt voordehandliggend, maar hoe minder concurrentie, hoe korter de weg naar het marktleiderschap. Een niche zoeken betekent niet een product of dienst aanbieden die simpelweg te gek voor woorden is, maar kan ook simpelweg een aanvulling zijn op wat er in grote markten ontbreekt. Of ga je duidelijk specialiseren, zodat je toegevoegde waarde nog hoger wordt. In ruil voor jouw waardevolle expertise zullen je klanten je belonen. waarmee de eerste stap richting marktleiderschap is gezet.

2. Een eigen identiteit: creëer duidelijke merkwaarden

Voor veel consumenten is het al lang niet meer louter van belang wat ze kopen, maar ook van wie. Een merk met een sterke, positieve identiteit zal er altijd bovenuit steken in markten waar veel concurrentie is. Bedenk je daarom niet alleen wat je product of dienst is, maar ook wie je als bedrijf bent, wat je wilt toevoegen aan de maatschappij, je medewerkers en het leven van je klanten. In markten waar producten en diensten veel op elkaar lijken en waar prijsconcurrentie je geen stap verder gaat helpen, is je merkidentiteit de sleutel naar succes.

3. Innovatie: loop voorop en blijf vooral doorlopen

Je bent toegetreden tot de markt, je product of dienst werkt prima, maar na verloop van tijd neemt de interesse vanuit je klanten toch af. Maar...je hebt toch niks veranderd? Juist daar ga je de fout in. Wat vandaag een recept voor succes is, kan morgen volledig genegeerd worden. Zorg ervoor dat je niet achter de wensen van je klanten aanloopt maar zet hard in op innovatie. Met voortdurend marktonderzoek en innoveren hou je niet alleen je klanten van nu tevreden, maar zorg je ook dat je nieuwe klanten kunt binnenhalen.

4. Partnerships: ontzorg je klanten door unieke samenwerkingen aan te gaan

B2B of B2C - het maakt niet uit wie je klant is, ze zijn liever lui dan moe. Als je dienst of product een van de puzzelstukjes is om hun leven of werk gemakkelijker te maken, is dat al heel fijn. Wie echter marktleider wil worden, moet zorgen dat zijn of haar klanten nog meer klanten hebben om voor jou te kiezen - en om te blijven. Welke diensten liggen in lijn met jouw business die je klanten nog blijer zullen maken? Zorg ervoor dat dankzij partnerships je een one-stop-shop voor meerdere diensten of producten kan worden voor je klanten. Een extra reden om voor jouw bedrijf te kiezen, en lastiger om te verlaten.

5. Account based marketing

Bij elke (aanstormende) marktleider is het van belang dat alle afdelingen optimaal samenwerken. We stellen je daarom ook graag voor aan account based marketing! ABM is een marketingtechniek waarbij sales, marketing en finance samenwerken aan het identificeren en benaderen van specifieke klantenaccounts. Dit is gebaseerd op de 20/80-regel: wanneer 20 procent van je klanten verantwoordelijk is voor 80 procent van je omzet. Bij account-based marketing focus je je op die 20%. In plaats van het marketingbudget uitsmeren over al je klanten en een gemiddeld resultaat te halen, kun je beter je hengel uitgooien waar de meest waardevolle vissen zwemmen. Met software zoals hubspot kunnen we tegenwoordig nog beter deze leads opsporen en effectief benaderen.

Wat is jouw bedrijfsdoel voor 2019? Wil Je Koffie helpt je graag op weg. Interesse in account-based marketing of onze andere diensten? We zetten de koffie, of thee, alvast klaar. Neem contact op voor een afspraak!

--> Plan een vrijblijvende (online) demo <--

Topics: Inbound, Marketing, Hubspot

Genereer & kwalificeer nieuwe leads met hubspot video

Door video te combineren met uw inboud marketing software, kunt u diepere verbindingen met uw leads maken door niet alleen hun pijnpunten te adresseren, maar ze ook te anticiperen op basis van de reis van de koper. De volgende onderdelen worden behandeld in de E-book:

DOWNLOAD ONZE PDF:  'MEER SALES MET HUBSPOT VIDEO'

Recente berichten