Geplaatst door Davey Minkhorst op 10 september 2018 11:50:00 CEST
Davey Minkhorst
Volg mij op:

Samen naar succes:
de weg die je aflegt met Wil je Koffie

Als je hulp inschakelt voor je marketing en sales heb je waarschijnlijk al in gedachten wat de uitkomst van die samenwerking zou moeten zijn. Meer leads, meer sales, hogere conversies en hogere klanttevredenheid. De eindbestemming is duidelijk, maar hoe ziet de weg daarnaartoe er eigenlijk uit?

Wie, wat, website!

Je weet pas welke kant je op moet als je weet waar je nu staat. Daar beginnen we dus mee, onder andere met onze digitale marketing review. Dan de doelstellingen: misschien weet je al heel goed wat je wilt bereiken, maar wellicht zijn je wensen nog niet heel concreet - of weet je niet waar je moet beginnen. We starten altijd met het bepalen en vaststellen van realistische doelstellingen die ook echt iets bijdragen aan het succes van je organisatie.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Die in kaart brengen is daarom ontzettend belangrijk. Door je doelgroep in kaart te brengen aan de hand van een persona, weten we nog beter met wie we te maken hebben - en hoe we tot ze door kunnen dringen.

Nu we weten welke targets je online wilt behalen en wie je doelgroep is, beginnen we met meer bezoekers naar de website te trekken. Met bestaande content bouwen we landingspagina’s. Je klanten zoeken we via social media, en op zijn beurt zorgen we dat klanten die jou zoeken je ook echt kunnen vinden, door SEO bijvoorbeeld. Zo komen ze terecht op je website - this is where the magic happens! Vanuit hier gaan we werken aan de relaties met je toekomstige klanten. Bezoekers zien relevante en overtuigende content: van blogs tot video’s, en teksten hebben de juiste boodschap en tone of voice. Als ze je website verlaten, laat je je bezoekers niet helemaal los. Stuur ze gerichte content waarmee je ze nieuwsgierig kunt maken naar méér, aan je kunt binden - kortom: kunt prikkelen om niet alleen te kijken, maar uiteindelijk ook te kopen!

Van boeien komt binden

Niet zomaar schieten op alles wat voorbij komt: verspil geen tijd, moeite en geld aan slechte leads. We geven je sales de tools om zich te kunnen focussen op de beste leads gebaseerd op hun gedrag op de website. Vergeet niet dat je prospects daadwerkelijk personen zijn - en een persoonlijke of gepersonaliseerde aanpak dus werkt. Geen handgeschreven brieven, maar wel effectieve e-mails die enerzijds je leads prikkelen, en anderzijds inzicht geven in de hoe je content presteert. Want meten is weten, en weten is verbeteren.

In een tijd van overvloed aan keuzes is het aangaan van een relatie met je klanten ontzettend belangrijk. Zijn er mogelijkheden voor upgrades of cross-selling? Kun je je klanten nog meer, beter of vaker helpen? Dankzij tools als marketing automation, de inzet van social media en e-mail zorgen we dat je klanten jou niet vergeten - op een positieve manier!

Geen wazige bewegwijzering, geheimzinnig gedoe of mysterieuze marketingtermen dus. Als jij ons vertelt waar je naartoe wilt, vertellen wij je hoe je daar het beste komt. Samenwerken? Start met onze digitale marketing review, of maak meteen een afspraak voor een kopje koffie!

Topics: Inzicht voor je bedrijf, Inbound, Marketing, Hubspot

Genereer & kwalificeer nieuwe leads met hubspot video

Door video te combineren met uw inboud marketing software, kunt u diepere verbindingen met uw leads maken door niet alleen hun pijnpunten te adresseren, maar ze ook te anticiperen op basis van de reis van de koper. De volgende onderdelen worden behandeld in de E-book:

DOWNLOAD ONZE PDF:  'MEER SALES MET HUBSPOT VIDEO'

Recente berichten