Geplaatst door Bas Welhuis op 16 november 2018 11:28:00 CET
Bas Welhuis
Volg mij op:

Waarom ieder bedrijf tegenwoordig blogt -
en jij dat ook zou moeten doen

Iedereen blogt tegenwoordig. Wij ook. Is het een hype? Een manier om tijd te vullen? Bloggen lijkt misschien overbodig in jouw branche, maar we vertellen je graag waarom dat niet zo is. In een blog, natuurlijk.

Betweters, bloggen maar!

Je kunt op je website wel prediken dat je de beste bent, gespecialiseerd bent of jarenlange ervaring hebt, maar zonder onderbouwing zijn dat holle uitspraken. Door te bloggen kun je laten zien dat jij of je bedrijf dé kenner is in je branche. Zo bouw je autoriteit op en hebben potentiële klanten iets waar ze op kunnen vertrouwen. Beweer je de beste te zijn, blog dan over je successen. Laat zien dat je op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen. Niet alleen bezoekers van je website zullen het waarderen, ook Google is fan van blogs. Een blog op je website zorgt voor meer bezoekers. Als de kwaliteit van je blogs hoog genoeg is, verhoog je ook je zogenaamde domain authority. Lang verhaal kort: je zult beter scoren in Google.

Bloggen is niet alleen een manier om kennis te delen, maar werkt ook als een duwtje in de rug om je kennis uit te breiden en up to date te houden. Als je gaat schrijven over je werkzaamheden, zul je automatisch ook nieuwe content tegenkomen die aansluit op je vakgebied. Wie actief trends in de gaten houdt om erover te kunnen bloggen, behaalt daarmee dus tweezijdig voordeel.

Veni, vidi, verkoop

Je bent waarschijnlijk altijd op zoek naar een manier om je sales te versterken: meer aanvragen, meer verkoop. Je website is een goede plek om te beginnen. Je kunt de conversies op je website verhogen door te bloggen. Het is namelijk niet zozeer interessant om zoveel mogelijk bezoekers naar je site te trekken, maar wel om zoveel mogelijk relevante bezoekers te krijgen. Beter een handvol geïnteresseerde bezoekers, dan een land vol willekeurige mensen zonder intentie om iets te kopen. Door actief na te denken over de zoekintentie van je bezoekers en zeker van je klanten, kun je de content op je website aanvullen met blogs om relevante bezoekers te trekken.

In een blog kun je niet alleen laten zien dat je kennis van zaken hebt, maar ook wie je eigenlijk bent als bedrijf. Autoriteit opbouwen is goed, maar een identiteit hoort er ook bij. Zelfs als de concurrentie ook al blogt, kun je je toch onderscheiden door een stukje persoonlijkheid in je blogs te verwerken. Humor, persoonlijke verhalen en ervaringen - geef je bedrijf een gezicht met een blog!

Kwalitatieve content kan nooit kwaad

Er zijn naast de inhoud van je website ook nog andere technische voordelen aan bloggen. Zo kun je het inzetten in je SEO, en kun je blogs ook weer doorzetten op je social media - zo hoef je daar ook niet meer uren over te brainstormen. Dat ene verhaal dat je elke keer vertelt in de zaak of op kantoor? Waarom schrijf je het niet een keer op.

Daarnaast waardeert Google actieve websites meer dan websites die eenmalig gevuld worden en daarna worden ‘achtergelaten’. Ook de frequentie van bloggen kan dus goed uitpakken voor je online vindbaarheid.

Blog jij al, of staan al je verhalen en ideeën nog maar op de achterkant van een bierviltje? We vertellen je graag meer over de toegevoegde waarde van bloggen. Wil Je Koffie?

PLAN EEN LIVE DEMONSTRATIE

Topics: Inzicht voor je bedrijf, Inbound, Marketing

Genereer & kwalificeer nieuwe leads met hubspot video

Door video te combineren met uw inboud marketing software, kunt u diepere verbindingen met uw leads maken door niet alleen hun pijnpunten te adresseren, maar ze ook te anticiperen op basis van de reis van de koper. De volgende onderdelen worden behandeld in de E-book:

DOWNLOAD ONZE PDF:  'MEER SALES MET HUBSPOT VIDEO'

Recente berichten