Geplaatst door Davey Minkhorst op 1 november 2018 10:24:40 CET
Davey Minkhorst
Volg mij op:

You've got mail!
De plek van e-mail in je marketing.

E-mailmarketing was lang het ondergeschoven kindje in de online marketing. Met de doorlopende innovaties en ontwikkelingen op het gebied van automation en personalization, kwam daar verandering in. De veranderingen in de AVG zetten e-mailmarketing nog eens extra in het licht: wat mag er wel, en wat ook vooral niet? Die hectiek is nu voorbij, dus tijd om te focussen op scoren met e-mailmarketing. Want hoe belangrijk is e-mail in je sales en marketing nou eigenlijk?

Als we de salesfunnel erbij pakken wordt het al snel duidelijk: e-mail kun je vrijwel op elk moment inzetten. Is het dan slim om al je leads, prospects en klanten continue te voorzien van updates via e-mail? Laten we maar meteen duidelijk zijn: nee. Er is een verschil tussen top of mind zijn en een positieve indruk achterlaten.

Effectieve e-mails

Dat je die positieve indruk kunt achterlaten met e-mailmarketing, bleek weer uit het Nationaal E-mail Onderzoek 2018. Maar liefst 72% van de Nederlanders koopt naar aanleiding van een e-mail iets van een webshop. 94% van de Nederlanders is ingeschreven op een digitale nieuwsbrief, en ze lezen het liefst op hun mobiel.

Nationiaal email onderzoek

E-mail loopt qua effectiviteit ver voorop en schijnt effectiever te zijn dan sociale media (afbeelding 1). E-mailmarketing is daarmee zeker iets wat je niet ‘erbij’ doet, maar zou een prominente rol moeten aannemen in je marketinguitingen. Het heeft zich bewezen als effectieve salestool, en ook in de relatie met je klant kan e-mail een waardevol instrument zijn.

Pak je momentje

In de customer journey is e-mail dus op verschillende punten in te zetten. Afhankelijk van je doelen kun je een aantal touchpoints inzetten om ze met e-mail te versterken. Dankzij marketing automation hoef je daarvoor niet de hele dag achter de computer te zitten om die momenten en consumenten op te sporen en af te wachten. Vooral transactionele mails en verjaardagsmails worden gewaardeerd (afbeelding 2). 

Nationiaal email onderzoek2

Zo kun je prospects en leads over de streep trekken, maar ook klanten die al een tijdje uit beeld zijn weer sterker aan je verbinden. Ook al eens gedacht aan een gepersonaliseerde video in je digitale nieuwsbrief? Vooral onder jongeren is gepersonaliseerde communicatie bijzonder effectief (afbeelding 3).

Nationiaal email onderzoek3

Benieuwd hoe je e-mailmarketing en marketing automation kunt inzetten om nog meer resultaat te halen? Niet alleen nieuwe klanten, maar ook oude klanten kunnen extra waarde toevoegen voor je bedrijf. Wil je resultaat? Dan Wil Je Koffie! Maak snel een afspraak, we vertellen je graag meer!

PLAN EEN LIVE DEMONSTRATIE

Topics: Marketing, Mailing

Genereer & kwalificeer nieuwe leads met hubspot video

Door video te combineren met uw inboud marketing software, kunt u diepere verbindingen met uw leads maken door niet alleen hun pijnpunten te adresseren, maar ze ook te anticiperen op basis van de reis van de koper. De volgende onderdelen worden behandeld in de E-book:

DOWNLOAD ONZE PDF:  'MEER SALES MET HUBSPOT VIDEO'

Recente berichten